Subota, 5 listopada, 2024
Omysticar
HomeMeditacijaMistični susreti s Krišnom

Mistični susreti s Krišnom

Mistični susreti ovdje opisani dogodili su se mom prijatelju Frani M. Ovdje je njegova neobična priča koja se dogodila na Marjanu, poznatom splitskom parku prirode.

U proljeće 2007. godine imao sam neočekivan susret s Krišnom. Krišna je slavljen u vedskim spisima kao Svevišnji Gospodin, gospodar duhovnih i materijalnih svjetova te iznad svega, ocean milosti i najbolji prijatelj nesretnih duša.

Mistični susreti na Marjanu

Već sam kao mlad volio osame i odlazak u što prirodniju sredinu kao što su planine, rijeke, obale, parkovi i slično.

Kako sam u tome periodu života živio u Splitu, često sam boravio na brdu-park šuma Marjan. To brdašce sa nepunih 200m visine obiluje netaknutom prirodom, raznim ljekovitim biljem, visokim stablima raznim divljim životinjama i raznim putevima koja su mještani grada godinama utabali tražeći mir i spokoj od vreve i buke grada.

Mirisi mora i stabla borova umiruju dušu na Marjanu, a ptice stvaraju veseli ugođaj za susret prirode i onog miring mjesta unutar svih nas. Marjan je sam po sebi mističan i prijatelj mnogih generacija Splićana. Stoga ne čudi kako se sve dogodilo baš tu, na Marjanu.

Mistični susreti kod male špilje

Tako se jednog proljetnog dana 2007.godine, ranije ujutro, zaputim na Marjan, ne sluteći kakvi će se mistični susreti uskoro odigrati. Popnem se na jedan vidikovac sa južne strane kako bi se, po običaju, divio obzorima i daljinama. To nije bio klasičan uređeni vidikovac sa klupama, već litica do koje se dođe šumskim putem. Sjednem na zemlju, sam sa svojim osjećajima i mislima, uronjen u prostranstva, izvanjska i unutarnja.

I odjednom, kao da me nekakva energija podigla i u meni se javila znatiželja da se maknem oko šest metara sa strane.

Pogled mi je pao na jednu malu špiljicu. Špilja je bila toliko malenu da sam morao kleknuti i spustiti glavu do poda kako bi vidio unutar nje. Neka je unutarnja inspiracija doprijela do mene i iz nekog razloga sam to i učinio. Što je dalje uslijedilo dokazuje kako se mistični susreti događaju na najneobičnijim mjestima.

Kleknuo sam ispred malene špilje, poklonio se do poda i pogledao unutar nje. Na moje iznenađenje, unutar špilje je stajala slika Krišne i Radhe kako sjede na ljuljački na stablu. Pored slike je stajala malena bočica sa vodom i malena posudica u kojoj su bile sjemenkice i malo orašastih plodova.

Plan za dušu

Moje je uzbuđenje bilo toliko jako da su mi suze krenule niz obraze, a srce kao da je htjelo izaći iz tijela. I sada dok ovo pišem preplavljuje me ta ista energija jer je to iskustvo bilo toliko transcendentno.

Svevišnji se Gospodin nalazi u svačijem srcu, o Arjuna, i upravlja lutanjima svih živih bića, koja kao da su posjednuta na stroju, sačinjenom od materijalne energije.

Bhagavad-Gita 18.61

Ne mogu ni dan danas sam sebi objasniti kakva me sila povukla da zavirim u tu špiljicu. Ali ipak danas s odmakom od petnaestak godina svim svojim bićem znam da je Gospodin Krišna imao plan za moju dušu.

Dražen Mistikowsky
Dražen Mistikowsky
Slobodni filozof, logičar i mistik. U slobodno vrijeme proučava stare knjige, uzvišena stanja svijesti i utjecaj duhovne sreće na svakodnevnicu. Svo njegovo vrijeme je slobodno vrijeme...
POVEZANO
- Oglasi -spot_img
- Otvori um -
Omysticar

Najčitanije

- Oglasi -spot_img

Komentari