Subota, 5 listopada, 2024
Omysticar
HomeMistikaMistika ili tehnologija božanske prirode

Mistika ili tehnologija božanske prirode

Mistika ili tehnologija božanske prirode – što čini razliku između života povezanog s božanskom tehnologijom i života pod utjecajem tehnologije neznanja.

Pod utjecajem tehnologije neznanja osoba misli da je ona u središtu pokretanja energije. Nošena tim lažnim dojmom ona smatra kako će, ne koristi li se manipulacijom grube materijalne u željenom smjeru, ostati bez onoga što želi.

Mistika ili tehnologija božanske prirode

Pod utjecajem božanske tehnologije osoba biva ispunjena srećom, zadovoljstvom, blagostanjem i uzvišenom svjesnošću. Zbog prihvatanja utjecaja tehnologije neznanja osoba misli da je ona u središtu pokretanja energije. Nošena tim lažnim dojmom ona smatra kako će ostati bez onoga što želi, ne koristi li se manipulacijom grube materijalne energije u željenom smjeru.

Kako bi ostala u tom grubom neznanju, osoba se mora ispuniti strahom, tjeskobom i osjećajem ovisnosti. Ta se ovisnost očituje u tome da ovisi o odobravanju i opunomoćenju koje dolazi od drugih. Također mentalitet da ničega nema dovoljno vrlo je snažan.

Zbog robovanja tehnologiji neznanja svaki je čovjek prepušten samome sebi

Razumijevanje božanske tehnologije

Božanska tehnologija uključuje pokretanje suptilne materijalne energije korištenjem duhovne snage. Dok se korištenjem tehnologije neznanja osoba oslanja samo na svoje vlastite snage, prilikom korištenja božanske tehnologije osoba prima pomoć iz brojnih izvora energije. Ti božanski izvori energije su uvijek spremni činiti dobro onome tko se druži s njima. Oni su svugdje oko nas i samo ih treba potaknuti na pravilan način da djeluju za našu dobrobit.

Otvorenim razumijevanjem načela djelovanja božanska energije primamo njenu moć i pokrećemo pozitivnu promjenu i poboljšanje.

Razumijevanje ukazuje na poboljšanje vrijednosti dostupnih mogućnosti. Tehnologija neznanja nas navodi da uvijek djelujemo iz položaja jedinog kreatora. Pod njenim utjecajem čovjek misli kako su njegove mogućnosti i prilike ograničene.

Primjerice, čovjek misli da treba raditi kako bi dobio novac. On odlazi na posao i vjeruje kako će za obavljeni posao dobiti novčanu naknadu. On prvo radi i nakon toga dobija energiju koju želi – novac. U njegovom umu on smatra kako prvo treba raditi, pa će nakon toga dobiti ono što želi. U tom stvaranju novca on je sam i isključivo ovisi o svojim sposobnostima. To je način kako djeluje osoba koja koristi tehnologiju neznanja.

Osoba koja se koristi božanskom tehnologijom prije svega oko sebe i u sebi stvori energiju onoga što želi, u ovom slučaju obilje ili novac. Potom se prepušta inteligenciji svemira, Boga i božjih pomagača da se to ostvari na način koji je za njenu najvišu dobrobit i za dobrobit svih uključenih. To neki zovu mistika ili tehnologija božanske prirode.

Mistika ili tehnologija božanske prirode uvijek je prisutna i dostupna

Mistika ili tehnologija božanske prirode nasuprot tehnologiji neznanja

Kako sve više primamo energiju i moć božanske tehnologije to više uviđamo da smo spojeni na izvornu kreativnu energiju univerzuma; na moć koja dolazi od Stvoritelja, našeg najboljeg prijatelja. Ta moć prožima sve oko nas, ona daje život svemu, sve stvara, održava i na kraju ponovo asimilira u sebe.

Kada se spojimo na nju živimo božanskim životom.

Svatko tko je otvorenog uma, jednostavan i iskren u srcu te nije zaveden tehnologijom neznanja može koristiti božansku tehnologiju. Ona je dostupna svima koji joj se žele približiti i iskusiti njene blagoslove.

Nedostatak ispravnog djelovanja, lažnost, licemjerje, prijevara, pohlepa, lukavost, bijes, zavist, nasilje, svađa, grub govor i strah nas udaljavaju od blagodati božanske tehnologije. Sve ove stvari nam donose lažno poistovjećivanje, samoograničavanje, bol i paklene muke.

Tehnologija neznanja uvijek tjera osobu da djeluje na način koji će povećati utjecaj tih nepovoljnih odlika. Umjesto da surađujemo s univezumom i Bogom koji je svugdje prisutan, tehnologija neznanja nas tjera da stavljamo sebe u centar i neprekidno pokušamo dokazati kako smo mi taj koji nešto stvara i koji nešto posjeduje.

Na taj način želimo samo nešto za sebe i proširenu verziju sebe (članove obitelji, prijatelje zajednicu…). U toj niskoj svjesnosti neznanja nema mjesta za druge i njihovu dobrobit. Ta svjesnost stvara mentalitet siromaštva u kojem ničega nema dovoljno i stoga treba zgrabiti što više. Tvrdi temelj te vrste svijesti je strah da ničeg nema dovoljno. Strah je pokretač tehnologije neznanja.

Koristeći se gore navedenim nepovoljnim odlikama kao alatima grabljenja za sebe, taj mentalitet uzrokuje da se svatko bori samo za sebe i isključuje druge.

Mistika ili tehnologija božanske prirode uvijek djeluje za našu dobrobit!

Što kaže suptilni zakon materijalne energije?

Onaj dio ljudi razvijene svijest koji su spoznali kako se koristi mistika ili tehnologija božanske prirode, znaju da svega ima dovoljno i da je za svakoga osigurano dovoljno svega što mu treba. Oni su svjesni da ne moraju neprekidno biti u tjeskobi oko borbe za preživljavanje. Takvim ljudima je dovoljno stvortiti energiju obilja oko sebe, a Bog i univerzum će pomoći kako i koliko treba.

Tako, dok korisnik tehnologije neznanja cijeli dan juri za resursima, korisnik božanske tehnologije se može angažirati u aktivnostima koje mu prižaju zadovoljstvo i sreću (npr. yoga). I dok to čini može raditi na stvaranju energije koja će privući željene stvari u njegov život. Zvuči potpuno suprotno onome što su nas uvjerili da funkcionira, zar ne?

Međutim, kako postoje grubi zakoni materijalne energije, tako postoje i suptilni zakoni koji vladaju onima u materijalnom okruženju. Jedan od tih suptilnih zakon kaže:

Kada ti postaneš bolji i tvoj će život postati bolji.

Kao i sve drugo u svemiru, mi smo također dio energetske mreže koja prožima svaki atom materijalnog svijeta. Kao spoj materijalnih i duhovnih čestica, ljudska bića predstavljaju ivičnu energiju kreacije. To znači da imamo tendenciju prikloniti se utjecaju materijalne strane našeg bića ili se okrenuti prema našoj duhovnoj prirodi. Svatko ima slobodan izbor učiniti kako mu drago

Odgovornost je na nama – mi imamo pokretač energije

Svatko od nas ima unutarnjeg vodiča koji nas vodi onoliko koliko smo sebi dozvolili povezanost s njim. Mistika ili tehnologija božanske prirode djeluje na fin, suptilniji način. Tehnologija neznanja je gruba i stoga odmah prepoznatljiva. Korisnici tehnologije neznanja uvijek usmjeravaju svoju energjiu ka kontroli drugih, dok oni koji se izlažu utjecaju božanske tehnologije moć kontrole uvijek usmjerevaju ka sebi.

Sluge tehnologije neznanja sve žele brzo, odmah i na oportunistički način, što im donosi stres, površnost i nedostatak zahvalnosti kojom cijene ono što rade i stvaraju. Božanska tehnologija savjetuje sporiji ritam koji ne donosi stres već stvara zadovoljstvo samim sobom. Također, svatko individualno ima svoj ritam, pa se može prolagoditi svom tempu, bez ulaženja u zonu tjeskobe i stresa.

Pokretač energije je um čija moć nije raspršena već je usmjerena. Jedna od glavnih zadaća inteligencije jest da usmjerava um. Oni koji su pod kontrolom tehnologije neznanje čine upravo suprotno – njihova je inteligencija pod kantrolon uma. No energija uma je toliko snažno izražena da se velika većina poistovjećuje s njegovom energijom i uvijek djeluje prema njegovim naredbama. Um je suptilna energija, kao i inteligencija. a osjećaj identiteta koji nazivamo ego se odnosi na lažno poistovjećivanje.

Sluga ili gospodar

Tijelo se sastoji od grubih materijalnih elemenata i ono je samo stroj koji sluša zapovijedi uma. Nakon što primi zapovijed uma, tijelo se, putem osjetila, daje u izvršenje zamisli uma. Osjetila bi trebal slušati um. Um bi trebao slušati inteligneciju koja je suptilnija od uma i koja bi trebala biti odraz čiste svijesti. Ego je još suptilniji od inteligencije i on stvara osjećaj identiteta za koji se borimo predstaviti sebi i drugima kao stvaran iako je iluzoran.

Međutim, kada je netko pod utjecajem tehnologije neznanja, on gubi kontrolu na umom i dozvoljava da osjetila vladaju njegovim životom. Kada je um slab, odjetila odvlače inteligenciju i umjesto da postage gospodar sebe, soba postage sluga osjetila. Sluga osjetila oslabljenog uma učinit će bilo kakvo djelo za zadovoljstvo osjetila, nesretnog uma ili korumpirane inteligencije.

Umjesto da se čistoća svijesti ispoljava kroz inteligenciju koja upravlja djelatnostima uma i osjetila, osoba je rob svojih osjetila koja nikada nisu zadovoljna. Funkcije uma su mišljenje, osjećanje i želja. Kada kažemo da nešto mislimo, nismo mi taj koji misli, već naš um koji nas je uvjerio da smo mi kao osoba i um jedno. Osoba u božanskoj svijesti shvaća da ona nije um, već kako je um dio njenog bića, suptilna energija koja upravlja mislima, osjećajima i željama. Stoga onaj tko želi živjeti pod utjecajem božanske energije ne vjeruje umu.

Kao što lovac ne vjeruje divljoj zvijeri kada je uhvati, tako i razborita osoba ne vjeruje umu kojim nije ovladala.

Neovladani um je najgori neprijatelj mira duše i sreće. Um koji nije pod budnom pažnjom inteligencije uvijek djeluje na način koji dodatno zapetljava osobu u tehnologiju neznanja. Zašto? Jer um ne može “živjeti” niti jedan trenutak bez osjećaja zadovoljstva. Um uvijek traži zadovoljstvo jer je to njegova priroda. I kada ne dobije trajno zadovoljstvo, on treba bilo kakvo zadovoljstvo, najčešće tražeći brzo, privremeno zadovoljstvo putem osjetila. 

Um je poput energije vjetra, vrlo ga je teško zauzdati, no nije nemoguće. On je poput snažna konja; ako povlačimo uzde presnažno, nećemo nigdje stići jer se konj neće pokrenuti, a ako slobodno pusimo uzde bez kontrole, tko zna gdje će nas konj odvesti.

Ključ “prebacivanja” na božansku tehnologiju leži u usporavanju, opuštenosti i odvajanju od želje za kontrolom događaja ili drugih ljudi.

Božanka tehnologija djeluje putem strpljive odlučnosti koja gradi uspjeh temeljen na vrijednostina, a ne na potrebama. Osoba koja koristi božansku prirodu u svom životu ne stvara potrebe, posebno ne one umjetne. Ona stvara vrijednosti koje nadahnjuju i namijenjene su dobrobiti svih. Takva osoba ne grabi nego dijeli jer zna da svega ima dovoljno.

SriHamsa
SriHamsa
Teži razvijanju labudovog uma, u slobodno se vrijeme bavi kuhanjem vegetarijanskih delicija, mantra meditacijom i Sri Antaranga yogom (najteži oblik yoge). Uređuje portal za mistike omysticar.com
POVEZANO
- Oglasi -spot_img
- Otvori um -
Omysticar

Najčitanije

- Oglasi -spot_img

Komentari